Buiten de krijtlijnen

#90 | Tim Surma over onderwijs

Episode Summary

In deze aflevering praten we uitgebreid met Tim Surma. Tim stond zelf jarenlang voor de klas maar zette een aantal jaren geleden de stap naar het onderzoek. Hij leidt het Expertisecentrum ExCEL van Thomas More waarmee hij probeert om scholen te inspireren tot effectiever onderwijs. Hij schreef onder meer mee aan het boek ‘Wijze Lessen: twaalf bouwstenen voor effectieve didactiek.’ Hij is ook een veelgevraagd spreker in België en Nederland rond effectieve instructie en leerstrategieën. We praten met hem over onderwijsonderzoek, de stand van ons onderwijsland en hoe we de kwaliteit van ons onderwijs kunnen verbeteren. Wil jij graag beeld bij dit geluid dan kan je dit interview ook bekijken op ons Youtube-kanaal.

Episode Notes

Deze podcast is mee mogelijk gemaakt door Het Archief voor Onderwijs en Schoolmakers.

In deze aflevering praten we uitgebreid met Tim Surma. Tim  stond zelf jarenlang voor de klas maar zette een aantal jaren geleden de stap naar het onderzoek. Hij leidt het Expertisecentrum ExCEL van Thomas More waarmee hij probeert om scholen te inspireren tot effectiever  onderwijs. Hij schreef onder meer mee aan het boek ‘Wijze Lessen: twaalf bouwstenen voor effectieve didactiek.’ Hij is ook een veelgevraagd spreker in België en Nederland rond effectieve instructie en leerstrategieën.

We praten met hem over onderwijsonderzoek, de stand van ons onderwijsland en hoe we de kwaliteit van ons onderwijs kunnen verbeteren.

 

Wil jij graag beeld bij dit geluid dan kan je dit interview ook bekijken op ons Youtube-kanaal

Shownotes

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Instagram, Twitter of Facebook

De montage en regie van deze aflevering is van de hand van Mattias Bavré. Mattias won recent nog de prijs voor beste kortfilm op het Film Fest Gent.