Buiten de krijtlijnen

#84 | Teacher Tapp #6 - Wat heeft ons onderwijs nodig?

Episode Summary

Ook in dit schooljaar krijgt u weer maandelijks een aflevering in samenwerking met Teacher Tapp. Teacher Tapp is een gratis app die je elke dag de kans geeft om drie meerkeuzevragen te beantwoorden die aansluiten bij de dagelijkse praktijk of de actualiteit van het onderwijs.  Want elke dag staan vele van jullie voor de klas, werken aan onderwijsbeleid of doen onderzoek naar onderwijs En hoewel je veel met je collega’s spreekt ,vraag je je soms ook wel af of dat elders ook zo is. Wat denken al die andere leraars hierover? Wat zouden anderen hebben gedaan? Om een zicht te krijgen op wat al die andere onderwijsprofessionals denken is er dus Teacher Tapp Vlaanderen. In deze podcast duiken we in de resultaten van enkele vragen die aan de gebruikers van teacher tapp werden voorgeschoteld en gaan we daar dieper op in samen met een expert. In deze aflevering staat de volgende vraag centraal: wat heeft ons onderwijs nodig. Om deze vraag te beantwoorden stelde Teacher Tapp een open vraag en konden alle gebruikers suggesties geven.Deze suggesties werden gebundeld en verwerkt tot meerkeuzevragen of stellingen die dan weer naar alle respondenten werden gestuurd. Zo kreeg Teacher Tapp een duidelijk beeld van wat leerkrachten, directies en ondersteuners dringend nodig vinden in ons onderwijs. We bespreken deze resultaten met Geert De Meyer. Geert is lector aan de Arteveldehogeschool en werkt ook voor Teacher Tapp. Hij schreef mee aan het eindrapport en analyseerde de resultaten.

Episode Notes

Ook in dit schooljaar krijgt u weer maandelijks een aflevering in samenwerking met Teacher Tapp.

Teacher Tapp is een gratis app die je elke dag de kans geeft om drie meerkeuzevragen te beantwoorden die aansluiten bij de dagelijkse praktijk of de actualiteit van het onderwijs. 

Want elke dag staan vele van jullie voor de klas, werken aan onderwijsbeleid of doen onderzoek naar onderwijs En hoewel je veel met je collega’s spreekt ,vraag je je soms ook wel af of dat elders ook zo is. Wat denken al die andere leraars hierover? Wat zouden anderen hebben gedaan? Om een zicht te krijgen op wat al die andere onderwijsprofessionals denken is er dus Teacher Tapp Vlaanderen.

In deze podcast duiken we in de resultaten van enkele vragen die aan de gebruikers van teacher tapp werden voorgeschoteld en gaan we daar dieper op in samen met een expert.

In deze aflevering staat de volgende vraag centraal: wat heeft ons onderwijs nodig. Om deze vraag te beantwoorden stelde Teacher Tapp een open vraag en konden alle gebruikers suggesties geven.
Deze suggesties werden gebundeld en verwerkt tot meerkeuzevragen of stellingen die dan weer naar alle respondenten werden gestuurd. Zo kreeg Teacher Tapp een duidelijk beeld van wat leerkrachten, directies en ondersteuners dringend nodig vinden in ons onderwijs.

We bespreken deze resultaten met Geert De Meyer. Geert is lector aan de Arteveldehogeschool en werkt ook voor Teacher Tapp. Hij schreef mee aan het eindrapport en analyseerde de resultaten.

 

Shownotes