Buiten de krijtlijnen

#73 | Met klasmanagement het imago van TSO en BSO verbeteren

Episode Summary

Binnenkort is het weer zover, dan moeten duizenden leerlingen weer een keuze maken. Een keuze voor een studierichting maar ook voor een school. Die keuze wordt beïnvloedt door tal van factoren. De resultaten, de ligging, de vrienden, maar wat is de impact van het imago of de reputatie van de school? Simon Mensaert is bezieler van SODA Plus vzw, een organisatie die aan de hand van het SODA-rapport leerlingen wil motiveren. We praten met Simon over de impact van het imago van een school of een studierichting. Want die speelt nog steeds mee. Denk maar aan hoe vaak het woordje ‘zakken’ nog gebruikt wordt als we het hebben over een overstap naar TSO of BSO? En wat met de perceptie over TSO en BSO-leerlingen, ook die is vaak negatief. Simon Mensaert wil dit met SODA VZW aanpakken. Door te werken aan de attitudes van de leerlingen en het klasmanagement van de leerkrachten wil hij het imago van TSO en BSO verbeteren.

Episode Notes

Binnenkort is het weer zover, dan moeten duizenden leerlingen weer een keuze maken. Een keuze voor een studierichting maar ook voor een school. Die keuze wordt beïnvloedt door tal van factoren. De resultaten, de ligging, de vrienden, maar wat is de impact van het imago of de reputatie van de school?

Simon Mensaert is bezieler van SODA Plus vzw, een organisatie die aan de hand van het SODA-rapport leerlingen wil motiveren. We praten met Simon over de impact van het imago van een school of een studierichting. Want die speelt nog steeds mee. Denk maar aan hoe vaak het woordje ‘zakken’ nog gebruikt wordt als we het hebben over een overstap naar TSO of BSO? En wat met de perceptie over TSO en BSO-leerlingen, ook die is vaak negatief. Simon Mensaert wil dit met SODA VZW aanpakken. Door te werken aan de attitudes van de leerlingen en het klasmanagement van de leerkrachten wil hij het imago van TSO en BSO verbeteren.

 

Shownotes