Buiten de krijtlijnen

#66 | Simon Amez over de smartphone in de klas

Episode Summary

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Het Archief voor Onderwijs. De smartphone, de slimme telefoon, is niet meer weg te denken uit ons maatschappijbeeld. Mensen lopen er mee over straat, liggen er mee in de zetel, gebruiken het als de gps voor hun leven. En ook in de klas vindt het slimme ding goed zijn weg. Vele leerkrachten gebruiken het om snelle quizjes te doen, leerlingen dingen te laten opzoeken of als digitale verbetersleutel. Maar hoe groot is de impact van die smartphone op het leven van een student? Is het een gigantische stoorzender of juist een hyperefficiënt hulpmiddel?We praten daarover met Simon Amez, Simon is doctoraatsstudent aan de Universiteit Gent en doet onderzoek naar de impact van de smartphone op studieresultaten. Een reisje door de voor- en nadelen van de smartphone.

Episode Notes

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door het Archief Voor Onderwijs.

De smartphone, de slimme telefoon, is niet meer weg te denken uit ons maatschappijbeeld. Mensen lopen er mee over straat, liggen er mee in de zetel, gebruiken het als de gps voor hun leven. En ook in de klas vindt het slimme ding goed zijn weg. Vele leerkrachten gebruiken het om snelle quizjes te doen, leerlingen dingen te laten opzoeken of als digitale verbetersleutel. 

Maar hoe groot is de impact van die smartphone op het leven van een student? Is het een gigantische stoorzender of juist een hyperefficiënt hulpmiddel?
We praten daarover met Simon Amez, Simon is doctoraatsstudent aan de Universiteit Gent en doet onderzoek naar de impact van de smartphone op studieresultaten. 

Een reisje door de voor- en nadelen van de smartphone.

Shownotes